Jednoduchý recept

Makovec s kandovaným ovocem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 41810
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

600 g Brambory vařené
25 g Citronová kůra
450 g Cukr moučkový
40 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
10 g Hřebíček
80 g Kandované ovoce
45 g Kypřicí prášek do pečiva
240 g Mák mletý
150 ml Mléko polotučné
120 g Mouka polohrubá
15 g Skořice mletá
30 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
24% Sacharidy 88 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 195 mg
17% Bílkoviny 10 g

Makovec s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

2

Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.

3

Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.

4

Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept