Zeleninový salát s masem, houbami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 147 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s masem, houbami a vejci
Celkový čas: | 147 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 27 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41815 |
Ingredience
50 g | Hovězí kýta |
10 g | Shiitake houby |
3 g | Ucho Jidášovo |
Kořenící omáčka | |
---|---|
60 g | Brambory sladké (Batáty) |
1,4 g | Česnek |
150 g | Cibule |
2 g | Cukr krupice |
30 g | Fazole mungo |
30 g | Kořen zvonku |
30 g | Mrkev kořen |
70 g | Okurka salátová |
6,5 ml | Olej sezamový |
9 ml | Omáčka sójová |
0,1 g | Pepř černý mletý |
2,3 g | Pórek |
6 g | Sůl |
1 g | Sůl sezamová |
1 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Marináda | |
12 g | Cukr krupice |
6,5 ml | Olej sezamový |
26 ml | Olej stolní |
18 ml | Omáčka sójová |
3,5 g | Sezam - semena |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 72,2mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Shiitake houby, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibule, Cukr krupice, Okurka salátová, Olej sezamový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Olej sezamový, Olej stolní, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ucho Jidášovo, Fazole mungo, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kořen zvonku, Sůl sezamová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s masem, houbami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Houby Shiitake namočíme na hodinu do studené vody, potom odstraníme nožičky a nakrájíme je na tenké nudličky. |
2 | Houby Jidášovo ucho rozebereme na jednotlivé kousky a promícháme je s jednou polovinou kořenící omáčky. Hovězí kýtu opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké, delší nudličky, stejně velké, jako houby a vmícháme do nich druhou polovinu kořenící omáčky. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme je stejné nudličky jako maso a houby. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
3 | Nudličky mrkve a okurky promísíme se solí, necháme 5 minut marinovat v soli a potom je vysušíme v utěrce. Kořen zvonku a cibuli očistíme, nakrájíme na stejné nudličky jako předešlé přísady. Nakrájený kořen zvonku promneme v soli, abychom jej zbavili hořké chuti. Z fazolek Mungo odkrájíme výhonky. |
4 | Na pánvi v rozehřátém oleji necháme ztuhnout celá vejce, která potom nakrájíme stejně jako ostatní ingredince. |
5 | Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené maso a houby. Na vysoké teplotě na pánvi orestujeme mrkev a okurku. Výhonky z fazolek Mugo orestujeme, scedíme je a potom do nich vmícháme sezamový olej se solí. |
6 | Nudle, které jsme nakrájeli ze sladkých brambor vaříme ve vroucí vodě, scedíme a smícháme s kořenící marinádou. Ochucené nudle orestujeme na pánvi, smícháme je s ostatními připravenými přísadami a servírujeme teplé, ozdobené vaječnými nudličkami. |