Skopové kočovníků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kočovníků
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Hořčice krémžská |
6 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
2,5 kg | Skopová kýta |
10 g | Sůl |
2 dl | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 7,6mg |
Draslík | 215,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice krémžská, Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kočovníků postup přípravy receptu:
1 | Kýtu očistíme, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáče, obložíme kousky nakrájené mrkve, celeru, přidáme bobkový list, jalovec, rozmarýn, kousek másla, zalijeme vývarem a v troubě pečeme do měkka. |
2 | Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme červeným vínem, dokořeníme dle chuti, vložíme máslo, povaříme 5-8 minut, vrátíme maso a prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s bramborem.