Hovězí roštěnec na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41819 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 568,2mg |
Vláknina | 619,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou. |
2 | Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře. |
Poznámka
Hovězí roštěnec podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninová obloha.