Recept

Hovězí roštěnec na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41819
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
1 dl Olej olivový extra panenský
5 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
0,5 l Voda pitná
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
1% Sacharidy 4 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 405 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí roštěnec na víně postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou.

2

Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře.

Poznámka

Hovězí roštěnec podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninová obloha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept