Slovenská fazolačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská fazolačka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4182 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
100 g | Klobása vepřová |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1700 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 503,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 192,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Fazole červené sterilované, Klobása vepřová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská fazolačka postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou cibuli osmahneme na oleji. |
2 | Přidáme nakrájenou uzeninu na kostičky, brambory a jednu lžíci papriky. |
3 | Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pět minut. |
4 | Přidáme okapané fazole a vodu asi 1,5l. |
5 | Vaříme 15 minut. |
6 | Přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. |
7 | Ozdobíme na talíři petrželkou. |