Salát z hovězího masa, zeleniny a želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hovězího masa, zeleniny a želé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41827 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Hovězí kýta |
300 g | Želatina plátková |
Koření na želé | |
---|---|
10 g | Fazole mungo |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 ml | Olej stolní |
2 g | Paprika červená |
2 g | Řasa Nori |
50 g | Řeřicha |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Kořenící omáčka | |
2,5 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
6 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
13 ml | Omáčka sójová |
0,3 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl sezamová |
Sójová omáčka octová | |
12 g | Cukr krupice |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
13 ml | Omáčka sójová |
2 g | Sůl sezamová |
Salát z hovězího masa, zeleniny a želé | |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 76,4mg |
Draslík | 150,4mg |
Vláknina | 388,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Olej sezamový, Olej stolní, Paprika červená, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo, Řasa Nori, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina plátková, Sůl sezamová, Sůl sezamová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hovězího masa, zeleniny a želé postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
2 | Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou. |
3 | Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu. |
4 | Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou. |
5 | Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem. |
6 | Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí. |