Recept

Salát z hovězího masa, zeleniny a želé

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41827
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

100 g Hovězí kýta
300 g Želatina plátková
Koření na želé
10 g Fazole mungo
2 polévková lžíce Olej sezamový
4 ml Olej stolní
2 g Paprika červená
2 g Řasa Nori
50 g Řeřicha
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Kořenící omáčka
2,5 g Česnek
4,5 g Cibulka jarní
6 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej sezamový
13 ml Omáčka sójová
0,3 g Pepř černý mletý
1 g Sůl sezamová
Sójová omáčka octová
12 g Cukr krupice
30 ml Ocet kvasný lihový
13 ml Omáčka sójová
2 g Sůl sezamová
Salát z hovězího masa, zeleniny a želé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 754kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 634 mg
129% Bílkoviny 72 g

Salát z hovězího masa, zeleniny a želé postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

2

Dáme si vařit vodu a zalijeme jí želatinu nakrájenou na dlouhé, tenké proužky. Necháme je okapat a smícháme se sezamovým olejem, který jsme ochutili solí. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme ho v utěrce a smícháme ho s kořenící omáčkou.

3

Z fazolek Mungo odkrojíme výhonky, kořen řeřichy očistíme a propláchneme ho pod vodou. Červenou papriku zbavíme jádřince, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejné proužky jako maso. Vejce rozmícháme se špetkou soli a usmažíme z něj omeletu na rozpáleném stolním oleji. Omeletu necháme vychladnout a potom ji nakrájíme na nudličky, velké asi centimetr, kterými pokrm posypeme na závěrečnou ozdobu.

4

Na 1 lžíci rozpáleného sezamového oleje orestujeme proužky masa. Nad vroucí vodou v páře spaříme výhonky munga se solí a řeřichu. Řeřichu potom nakrájíme na kousky. Mořskou řasu orestujeme na pánvi ve zbylém sezamovém oleji a potom ji rozmačkáme. Servírujeme tak, že smícháme okořeněné želé s proužky masa, výhonky Munga, kousky řeřichy a salát zalijeme octovou sójovou omáčkou. Salát ozdobíme tenkými proužky papriky, omeletou a mořskou řasou.

5

Kořenící omáčka: sójovou omáčku smícháme s cukrem, nasekanou cibulkou a česnekem, sezamovou solí a sezamovým olejem. Omáčku okořeníme pepřem.

6

Octová sójová omáčka: sójovou omáčku smícháme s octem, lžičkou cukru a sezamovou solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept