Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41828
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
500 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
1 dl Růžová voda
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Náplň
20 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Dýně
250 g Džem meruňkový
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 191kJ
28% Sacharidy 100 g
47% Tuky 36 g
7% Sodík 146 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sladké tortellini postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, olej, vodu a rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut. Těsto vybereme z fólie, na moukou posypaném vále ho válečkem rozválíme na plát silný 2 cm. Skleničkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme náplní a dobře uzavřeme.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a ve vřící osolené vodě tortellini vaříme 6 minut. Uvařené vybereme z vody, opláchneme ve studené vodě a udržujeme v teple.

3

Náplň: Dýni překrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostky, které naskládáme na plech, posypeme cukrem, přidáme na kostky nakrájené máslo, vanilkový cukr, plech dáme do trouby a dýni pečeme 30 minut doměkka. Když je dýně upečená, vytáhneme ji z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úplně malé kostky, přidáme meruňkový džem a smícháme spolu.

4

Uvařené tortellini porcujeme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Tortellini podáváme teplé, můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept