Jednoduchý recept

Fettuccine se zelenými olivami a lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4183
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
125 ml Citronová šťáva
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
175 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
26% Sacharidy 92 g
27% Tuky 20 g
56% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Fettuccine se zelenými olivami a lilkem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.

2

Mezitím nakrájíme lilek na kostičky a olivy na plátky. Rozpálíme olej a prolisovaný česnek velmi krátce orestujeme. Přidáme lilek a při střední teplotě za stálého míchání asi 6min podusíme doměkka. Poté přidáme olivy, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

3

Vše opatrně promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou, strouhaným parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept