Recept

Hrachová kaše s mlékem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41830

Ingredience

2 ks Cibule
320 g Hrách žlutý
1,5 kávová lžička Majoránka
2,5 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
8 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
16% Sacharidy 59 g
19% Tuky 14 g
19% Sodík 371 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hrachová kaše s mlékem postup přípravy receptu:

1

Očistíme 2 cibule a 3 stroužky česneku, který prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

2

Loupaný žlutý půlený hrách (320 g) promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme přibližně 8 dl vody, přidáme očištěnou celou cibuli, 1 stroužek česneku a pomalu při mírné teplotě hrách uvaříme doměkka. Nemícháme, vaříme asi 1.5 hodiny.

3

Z vařeného hrachu vyjmeme česnek s cibulí.

4

V pánvi rozpustíme slaninu a usmažíme ji dozlatova. Pak ji z pánve vyjmeme a odložíme do misky. Ke zbylému omastku přidáme 0.5 lžíce másla, na něm osmažíme dozlatova 1 nadrobno pokrájenou cibuli.

5

V druhé pánvi rozehřejeme máslo, na něj přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a pořádně rozmícháme, abychom neměli žádné hrudky (případně rozmixujeme).

6

Do uvařeného hrachu za stálého míchání přidáme jíšku, majoránku, sůl podle chuti, rozetřený česnek. Kaši stále mícháme a krátce, asi 2 minuty, povaříme.

7

Kaši rozdělíme na talíře, podáváme ji se slaninou a cibulkou.

Poznámka

Hrachovu kaši podáváme jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k uzenému masu se sladkokyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept