Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41831

Ingredience

60 g Cukr třtinový
40 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
20 g Máslo čerstvé
500 g Ostružiny
500 g Reveň (Rebarbora)
Drobenka
50 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 134kJ
28% Sacharidy 101 g
49% Tuky 37 g
1% Sodík 12 mg
17% Bílkoviny 9 g

Pečený ovocný koláč postup přípravy receptu:

1

Drobenka: Do misky dáme na kostky nakrájené máslo, přidáme mouku a cukr, rukou vypracujeme drobivou hmotu - drobenku.

2

Rebarboru, jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme očištěné a umyté ostružiny, promícháme s hnědým a vanilkovým cukrem a vysypeme na pečící máslem vymaštěný plech. Posypeme drobenkou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 30 minut.

3

Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlý porcujeme na dezertní talíře.

Poznámka

Koláč servírujeme studený a ozdobený voňavou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept