Pečený ovocný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený ovocný koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41831 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Ostružiny |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
Drobenka | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 774,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jahody zahradní, Ostružiny, Reveň (Rebarbora), Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený ovocný koláč postup přípravy receptu:
1 | Drobenka: Do misky dáme na kostky nakrájené máslo, přidáme mouku a cukr, rukou vypracujeme drobivou hmotu - drobenku. |
2 | Rebarboru, jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme očištěné a umyté ostružiny, promícháme s hnědým a vanilkovým cukrem a vysypeme na pečící máslem vymaštěný plech. Posypeme drobenkou a v předehřáté troubě pečeme přibližně 30 minut. |
3 | Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlý porcujeme na dezertní talíře. |
Poznámka
Koláč servírujeme studený a ozdobený voňavou mátou.