Bramborová kaše s hrachem a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s hrachem a uzeným
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41835 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
25 g | Hrách žlutý předvařený |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok uzený |
2,5 dl | Voda pitná |
210 g | Zelí kysané |
1 polévková lžíce | Kerblík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 41,4mg |
Draslík | 547,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách žlutý předvařený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s hrachem a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Předvařený hrách dáme do malého rendlíku, zalijeme 2.5 dl vody a pomalu ho uvaříme přibližně 30 minut. Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky, Zalijeme je 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a uvaříme doměkka (vaříme je 20-25 minut). |
2 | Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Uvařený hrách i brambory scedíme. Vodu z brambor zachytíme. Uvařený uzený bůček nakrájíme na kostky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno. |
3 | Na masovém mlýnku pomeleme nahrubo uzený bůček, pak pomeleme najemno brambory s hráškem. Brambory s hráškem dáme do mísy. |
4 | V pánvi rozpálíme máslo, na kterém zpěníme dorůžova cibuli, přidáme bůček, promícháme a osmažíme s cibulí dozlatova. Pak směs přimícháme k bramborám s hráškem. Kaši, pokud je velmi hustá, zředíme 0.5-1 dl vody z brambor a dochutíme solí a pepřem. |
5 | Porce kaše rozdělíme na talíře a posypeme kerblíkem. Ke kaši podáváme kysané zelí. |