Recept

Bramborová kaše s hrachem a uzeným

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41835

Ingredience

50 g Brambory
2 ks Cibule
25 g Hrách žlutý předvařený
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřový bok uzený
2,5 dl Voda pitná
210 g Zelí kysané
1 polévková lžíce Kerblík

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
3% Sacharidy 12 g
25% Tuky 18 g
53% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Bramborová kaše s hrachem a uzeným postup přípravy receptu:

1

Předvařený hrách dáme do malého rendlíku, zalijeme 2.5 dl vody a pomalu ho uvaříme přibližně 30 minut. Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky, Zalijeme je 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a uvaříme doměkka (vaříme je 20-25 minut).

2

Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Uvařený hrách i brambory scedíme. Vodu z brambor zachytíme. Uvařený uzený bůček nakrájíme na kostky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.

3

Na masovém mlýnku pomeleme nahrubo uzený bůček, pak pomeleme najemno brambory s hráškem. Brambory s hráškem dáme do mísy.

4

V pánvi rozpálíme máslo, na kterém zpěníme dorůžova cibuli, přidáme bůček, promícháme a osmažíme s cibulí dozlatova. Pak směs přimícháme k bramborám s hráškem. Kaši, pokud je velmi hustá, zředíme 0.5-1 dl vody z brambor a dochutíme solí a pepřem.

5

Porce kaše rozdělíme na talíře a posypeme kerblíkem. Ke kaši podáváme kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept