Jednoduchý recept

Steak z tuňáka s dušenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41843
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Dýňová semínka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Tuňák obecný
Zelenina
1 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Kapusta mražená
100 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 371kJ
5% Sacharidy 17 g
55% Tuky 41 g
11% Sodík 211 mg
59% Bílkoviny 33 g

Steak z tuňáka s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.

2

Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.

3

Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.

4

Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.

Poznámka

Steaky servírujeme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept