Vajíčkový salát s kapií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát s kapií
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41845 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
3 ks | Kapie sterilovaná |
250 g | Majonéza |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
10 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 648,1mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Kapie sterilovaná, Majonéza, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát s kapií postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vysypeme ji do mísy k vejcím. Přidáme nastrouhaný sýr, na tenké proužky nakrájenou šunku a kapii, vsypeme scezený hrášek, všechny suroviny osolíme, opepříme, důkladně promícháme, přidáme majonézu a ještě jednou promícháme. |