Kuřecí prsa se švestkami a rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se švestkami a rýži
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41846 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
500 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pomerančová šťáva |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Švestky sušené |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 156g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Med včelí, Pomerančová šťáva, Rýže loupaná, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se švestkami a rýži postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, dáme je na pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a restujeme doměkka. |
2 | Do kastrůlku vylijeme pomerančovou šťávu, kečup, med a dobře promícháme, přidáme vypeckované a nakrájené švestky, citrónovou kůru, povaříme 2 minuty a udržujeme teplé. |
3 | Rýži pročistíme, opláchneme a vysypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a pod poklici na mírném ohni vaříme nejdéle 20 minut. |
4 | Na mělký talíř dáme rýži, přidáme maso a polijeme švestkovou omáčkou. |
Poznámka
Připravené jídlo podáváme teplé.