Skopová kýta na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na česneku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
200 g | Cibule |
6 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý celý |
750 g | Skopová kýta |
5 g | Sůl |
80 g | Tuk |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 157,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 14,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta na česneku postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu vykostíme, prošpikujeme česnekem, povrch potřeme drceným česnekem se solí. |
2 | Maso dáme na osmaženou cibuli a rychle smažíme na tuku po obou stranách, přilijeme vodu, přidáme pepř, nové koření, pečeme pod poklicí za občasného podlévání. Měkké maso vyndáme a pokrájíme na plátky, šťávu přecedíme. Přisolíme podle chuti. |
Poznámka
Podáváme se zeleninou.