Jednoduchý recept

Indická cizrna

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 41852

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
225 g Cizrna
5 ks Hřebíček
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Rajčata
1 ks Skořice celá
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
5% Sacharidy 19 g
3% Tuky 2 g
3% Sodík 70 mg
10% Bílkoviny 6 g

Indická cizrna postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.

2

Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.

3

Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.

4

Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.

5

Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept