Indická cizrna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická cizrna
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41852 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
225 g | Cizrna |
5 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
500 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 598,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Rajčata, Skořice celá, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická cizrna postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila. |
2 | Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut. |
3 | Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré. |
4 | Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme. |
5 | Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme. |