Sladké kandované brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké kandované brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41854 |
Ingredience
675 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Brandy |
75 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 723,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr třtinový, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké kandované brambory postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené sladké brambory na plátky vaříme v hrnci s vroucí vodou 5 minut. Poté je vyndáme a necháme okapat. |
2 | Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme třtinový cukr, limetkovou šťávu a zahříváme, aby se cukr rozpustil. Vmícháme brambory a brandy. Vaříme 10 minut, dokud nejsou plátky brambor zcela měkké. |
3 | Navrch nasypeme limetkovou kůru a promícháme. |
4 | Ihned podáváme. |