Jednoduchý recept

Celer pečený se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41855

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
50 g Ořechy pekanové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Strouhanka
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 009kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 17 g
28% Sodík 562 mg
13% Bílkoviny 7 g

Celer pečený se smetanou postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme a nakrájíme na tyčinky velikosti sirky. Dáme ho do zapékací mísy, přidáme koriandr, kmín, rozetřený česnek, pokrájenou červenou cibuli a pekanové ořechy.

2

Smícháme smetanu s vývarem a nalijeme na zeleninu, osolíme a opepříme.

3

Sýr a strouhanku smícháme a nasypeme na zeleninu. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept