Dýňová polévka 2 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka 2
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41856 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kg | Dýně |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 733,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Dýně, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka 2 postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, na jemném struhadle nastrouháme, brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky. V hrnci rozehřejeme 50 g másla, dáme do něho mrkev, podusíme 2 minuty, přidáme brambory, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Dýni překrojíme, oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme a vložíme do hrnce k vařícím bramborám, spolu vaříme 15 minut. Smetanu smícháme s moukou, vylijeme do polévky. |
2 | V pánvi rozpálíme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, posypeme mletou paprikou a hned vylijeme také do polévky, kterou podle chutě osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme ze sporáku. |
Poznámka
Dýňovou polévku podáváme teplou s čerstvým pečivem. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí.