Recept

Karotka v medové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41861
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Karotka
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Med včelí
80 g Ořechy Kešu
2 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
300 ml Šťáva jablečná 100%
2 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
9% Sacharidy 32 g
26% Tuky 19 g
10% Sodík 205 mg
9% Bílkoviny 5 g

Karotka v medové omáčce postup přípravy receptu:

1

Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky.

2

Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat.

3

V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse.

Poznámka

Takto připravenou karotku podáváme jako přílohu k masu, ale i jen s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept