Karotka v medové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karotka v medové omáčce
Karotka v medové omáčce
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41861 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Karotka |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Med včelí |
80 g | Ořechy Kešu |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
300 ml | Šťáva jablečná 100% |
2 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 540,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Karotka, Med včelí, Ořechy Kešu, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karotka v medové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Karotku očistíme, citronovou šťávu nastrouháme, kešu oříšky posekáme na menší kousky. |
2 | Do vroucí mrkvové šťávy (můžeme použít i jablečnou) vložíme karotku a na mírném plameni vaříme zhruba 8 minut (dbáme, aby se karotka nerozvařila). Uvařenou karotku scedíme (šťávu uložíme k jinému upotřebení) a necháme okapat. |
3 | V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přimícháme med, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl, pepř, skořici a madeiru. Směs promícháme, vložíme do ní karotku a oříšky, opatrně promícháme a podáváme v servírovací míse. |
Poznámka
Takto připravenou karotku podáváme jako přílohu k masu, ale i jen s vařenými brambory.