Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 41863
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 dl Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo vepřové škvařené
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
Na těstíčko
1 dl Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 242kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 16 g
28% Sodík 564 mg
18% Bílkoviny 10 g

Veka plněná houbami postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept