Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 144 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 124 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 41864
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Hrách žlutý
2 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
1 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
1 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 433kJ
20% Sacharidy 72 g
26% Tuky 19 g
23% Sodík 467 mg
53% Bílkoviny 30 g

Karbanátky z hrášku postup přípravy receptu:

1

500 g žlutého hrachu dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme 1 litrem vody a necháme ho namočený minimálně 3 hodiny. Pak vodu scedíme, hrách zalijeme 1.5 litrem čerstvé vody a pomalu vaříme 2 hodiny. Do vody přidáme 1 očištěnou celou cibuli a očištěnou 1 malou mrkev. Druhou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky.

2

V pánvi na 1 lžíci másla usmažíme dozlatova cibuli se slaninou.

3

Z uvařeného hrachu scedíme přebytečnou vodu a hrách s mrkví rozmixujeme tyčovým mixerem. K hrachu přidáme 2 vajíčka, 2 lžíce jogurtu, prolisovaný česnek, sůl podle chuti, pepř, majoránku, petrželku a usmaženou cibuli se slaninou a 2-3 lžíce strouhanky na zahuštění. Promícháme, utvoříme karbanátky, obalíme je v misce s 3-4 lžícemi strouhanky a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany. Podáváme samostatně teplé i studené.

Poznámka

Hrachové karbanátky podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept