Recept

Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 41866
Kategorie: Přílohy

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Cibule
500 g Kapusta růžičková
1,2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Sůl česneková
800 ml Voda pitná
350 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 717kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
32% Sodík 645 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vařené bruselské kapustičky ve slaninové omáčce postup přípravy receptu:

1

Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, kapustičky vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté kapustičky scedíme a necháme okapat.

2

V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, které jsme nakrájeli nadrobno. Vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli usmažit jíšku. Jíšku usmažíme světlou, zašleháme do ní slepičí vývar a na mírném plameni asi 10 minut vaříme. Do hotové omáčky vmícháme česnekovou sůl, pepř a okapané kapustičky. Povaříme zhruba 2 minuty.

Poznámka

Kapustičky s omáčkou servírujeme v míse jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept