Recept

Zapečené kedlubny plněné masem

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41867

Ingredience

8 ks Kedlubna
4 g Majoránka
80 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
Na omáčku
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
6% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
50% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Zapečené kedlubny plněné masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.

2

Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.

3

Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.

4

Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept