Zapečené kedlubny plněné masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kedlubny plněné masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Kedlubna |
4 g | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
Na omáčku | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 98,7mg |
Draslík | 518,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 79,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kedlubny plněné masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme. |
2 | Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut. |
3 | Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme. |
4 | Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou. |