Rokfórové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rokfórové karbanátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41869 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá sladká |
40 g | Pažitka |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 474,3mg |
Draslík | 526,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rokfórové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se solí, přidáme papriku a strouhaný rokfór, nasekanou pažitku, trochu smetany a promícháme. Vmícháme 2 vejce, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby vzniklá hmota byla kompaktní. Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |