Rajčatová polévka s cizrnou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s cizrnou a pórkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41871 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Cizrna konzervovaná |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
10 g | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Kopr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s cizrnou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, cibuli a spolu restujeme, vysypeme rajčata, přidáme kečup, bobkový list, přidáme cizrnu, nakrájený špenát, zalijeme vývarem, podle chuti přisypeme sůl, pepř a pod poklici vaříme asi 30 minut. |
2 | Před dokončením vaření přidáme do polévky nasekaný kopr, stáhneme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s opečenými krajíci veky.