Indický jablkový koláč džaldí-džaldí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický jablkový koláč džaldí-džaldí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41872 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
164 g | Cukr moučkový |
1 kg | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka polohrubá |
235 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 363,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indický jablkový koláč džaldí-džaldí postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s krupicí, cukrem a kypřicím práškem. Polovinu této směsi vsypeme do pekáče z varného skla. Na mouku nakrouháme oloupaná jablka a posypeme vanilkou. Navrch dáme zbytek suché směsi a přelijeme rozpuštěným máslem. |
2 | Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. |
Poznámka
Vanilku můžeme nahradit skořicí, místo jablek lze použít např. hrušky.