Indická oříšková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická oříšková bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41873 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
185 g | Máslo čerstvé |
185 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
185 g | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Vanilka mletá |
10 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 449,9mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indická oříšková bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme žloutky, máslo a cukr. Přidáme mouku, kypřicí prášek, vanilku a rozemleté ořechy. Několik celých půlek si předem odložíme na dozdobení. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. |
2 | Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, na dno položíme půlky ořechů a vlijeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zprudka, poté zmírníme teplotu a dopečeme cca 30 minut. Bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme. |