Jablečný koláč obrácený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč obrácený
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41874 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Čokoládové kousky |
200 g | Cukr krupice |
1400 g | Jablka |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej slunečnicový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 393,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoládové kousky, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč obrácený postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme. |