Recept

Ovesné karbanátky se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 41876

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Kapusta hlávková
2 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
20 ml Olej slunečnicový
300 g Ovesné vločky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
200 g Sýr Tofu - uzený
3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
18% Sacharidy 66 g
25% Tuky 19 g
50% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Ovesné karbanátky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Kapustu drobně nasekáme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 15 minut. Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme, vysypeme vločky a uvaříme je na hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

2

Do velké misky vysypeme vychladlé vločky, kapustu, přidáme oloupaný a drobně nakrájený česnek s cibulí, rozklepneme celé vejce, vše zamícháme, sýr nastrouháme na struhadle a přimícháme do misky, posypeme majoránkou, moukou, petrželovou natí, podle chuti přidáme sůl, pepř a ještě jednou důkladně promícháme. Z připraveného těsta rukama tvarujeme karbanátky, které skládáme na olejem vymaštěný plech. Vložíme do trouby péct na 30 minut.

3

Plech vytáhneme z trouby a teplé karbanátky porcujeme na mělké talíře.

Poznámka

Karbanátky servírujeme teplé, vhodná příloha je bramborová kaše a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept