Jednoduchý recept

Bílé zelí dušené se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 41878

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 741kJ
7% Sacharidy 25 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 151 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bílé zelí dušené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, a nakrájíme na tenké nudličky.

2

V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, vsypeme zelí a cukr a na mírném plameni za stálého míchání smažíme, až zelí zezlátne. Pánev přiklopíme a alespoň deset minut dusíme. Poté zelí zalijeme smetanou, octem, osolíme, opepříme, promícháme a provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept