Bramborovo-klobásové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-klobásové karbanátky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41882 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Klobása Dunajská |
4 g | Majoránka |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
150 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 856,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-klobásové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se brambory vaří, dáme do mísy nasekanou petrželku, vejce, sůl, pepř, majoránku, cibuli a nadrobno nakrájenou dunajskou klobásu. |
2 | Uvařené brambory slijeme, důkladně rozmačkáme a přidáme do mísy. Všechny suroviny dokonale prohněteme, z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |