Hrachovo-kroupové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 181 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachovo-kroupové karbanátky
Celkový čas: | 181 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 156 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41883 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
240 g | Hrách |
100 g | Kroupy ječné |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
9 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 164,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Majoránka, Pepř bílý, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Kroupy ječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachovo-kroupové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Den předem si namočíme 240 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 2,5 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čistou vodou (3,5 dl) a vaříme ho doměkka pomalu 1-1,5 hodiny. Poté dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 2,5-3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat a pak je pomeleme na masovém strojku. Také pomeleme anglickou slaninu, očištěný česnek a cibuli. Vše v míse promícháme s pepřem, majoránkou, mletým chilli a vejci. Do směsi přimícháme asi 2 lžíce strouhanky na zahuštění. |
2 | Vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle. |
3 | Smažíme je přibližně 1-1,5 minuty z každé strany. Podáváme je teplé i studené. |