Recept

Hrachovo-kroupové karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 181 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 156 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41883
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
240 g Hrách
100 g Kroupy ječné
1,5 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
6 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
9 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
18% Sacharidy 66 g
22% Tuky 17 g
18% Sodík 356 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hrachovo-kroupové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme 240 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 2,5 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čistou vodou (3,5 dl) a vaříme ho doměkka pomalu 1-1,5 hodiny. Poté dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 2,5-3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat a pak je pomeleme na masovém strojku. Také pomeleme anglickou slaninu, očištěný česnek a cibuli. Vše v míse promícháme s pepřem, majoránkou, mletým chilli a vejci. Do směsi přimícháme asi 2 lžíce strouhanky na zahuštění.

2

Vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle.

3

Smažíme je přibližně 1-1,5 minuty z každé strany. Podáváme je teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept