Flíčky s hlávkovým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky s hlávkovým zelím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41884 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
500 g | Těstoviny flíčky |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 126,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 50,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:
1 | Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme, scedíme a necháme okapat. |
2 | Mezitím na sádle osmahneme cibuli najemno nakrájenou, přidáme nakrouhané zelí a chvíli restujeme. Zakryté potom dusíme, občas zamícháme. Do poloměkkého zelí přimícháme flíčky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Zatím na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a tou potom zalijeme každou porci flíčků se zelím na talíři. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.