Zeleninový trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový trhanec
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41887 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Paprika zelená |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
5 ks | Rohlíky bílé |
30 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 319,0mg |
Draslík | 260,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 448,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový trhanec postup přípravy receptu:
1 | V míse namočíme rohlíky nakrájené na kostičky do mléka. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Na pánvi zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou papriku a orestujeme. Vlijeme směs z mísy a necháme na mírném ohni ztuhnout. Hotovou omeletu natrháme vidličkou na menší části, rozdělíme na porce a ozdobíme snítkou petrželky. |
Skvělý předkrm