Vepřové řízky na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky na bílém víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bujón natur hovězí |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 kávová lžička | Kapary |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 119,9mg |
Draslík | 587,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 20,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Hořčice kremžská, Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách v kastrole na sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme opečené řízky, potřeme je hořčicí, přidáme kousek citronové kůry, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme vínem a vodou. Přidáme kousek bujónu, šťávu povaříme a procedíme na řízky. Nakonec ochutíme citronovou šťávou a kapary. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou knedlíky.