Jednoduchý recept

Vepřové řízky na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41891
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bujón natur hovězí
1 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice kremžská
1 kávová lžička Kapary
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 446kJ
3% Sacharidy 11 g
58% Tuky 43 g
18% Sodík 361 mg
54% Bílkoviny 30 g

Vepřové řízky na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách v kastrole na sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme opečené řízky, potřeme je hořčicí, přidáme kousek citronové kůry, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme vínem a vodou. Přidáme kousek bujónu, šťávu povaříme a procedíme na řízky. Nakonec ochutíme citronovou šťávou a kapary.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept