Studený salát s červenou řepou a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený salát s červenou řepou a tuňákem
Studený salát s červenou řepou a tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41892 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Červená řepa sterilovaná |
2 ks | Cibule červená |
30 g | Dýňová semínka |
200 g | Fazole bílé sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy bez pecky |
10 g | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
100 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 665,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Dýňová semínka, Fazole bílé sterilované, Oregano sušené, Pomeranče, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený salát s červenou řepou a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu scedíme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, také nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy, kam vysypeme scezené fazole, přisypeme dýňová semínka, nakrájené olivy, petrželovou nať, sůl, pepř, vše polijeme vymačkanou šťávou ze 2 ks pomeranče a důkladně promícháme. |
2 | Na dno talíře položíme list salátu a na něj poklademe připravený salát. Na každou porci dáme nakrájené kousky tuňáka, pokapeme olejem, posypeme oreganem a salát je připravený ke konzumaci. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm anebo studenou přílohu.