Recept

Studený salát s červenou řepou a tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41892
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Červená řepa sterilovaná
2 ks Cibule červená
30 g Dýňová semínka
200 g Fazole bílé sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Olivy bez pecky
10 g Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 ks Pomeranče
100 g Salát ledový
1 kávová lžička Sůl
500 g Tuňák ve vlastní šťávě

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
12% Sacharidy 43 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 338 mg
73% Bílkoviny 41 g

Studený salát s červenou řepou a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu scedíme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, také nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy, kam vysypeme scezené fazole, přisypeme dýňová semínka, nakrájené olivy, petrželovou nať, sůl, pepř, vše polijeme vymačkanou šťávou ze 2 ks pomeranče a důkladně promícháme.

2

Na dno talíře položíme list salátu a na něj poklademe připravený salát. Na každou porci dáme nakrájené kousky tuňáka, pokapeme olejem, posypeme oreganem a salát je připravený ke konzumaci.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm anebo studenou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept