Jednoduchý recept

Bublanina z kompotu

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41893

Ingredience

20 g Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
25 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
500 g Kompot meruňkový
15 g Kypřicí prášek do pečiva
350 g Mouka polohrubá
200 ml Olej slunečnicový
25 g Tuk
6 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
23% Sacharidy 81 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 72 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bublanina z kompotu postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i jiné kompotované ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept