Recept

Bramborovo-krupkové řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41899
Kategorie: Zelenina

Ingredience

160 g Brambory
1 kávová lžička Hořčice
125 g Krupky trhané
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
7 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
9 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
11% Sacharidy 40 g
9% Tuky 7 g
23% Sodík 468 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborovo-krupkové řízky postup přípravy receptu:

1

Dobře promyjeme malé trhané krupky. Dáme je do rendlíku, zalijeme 4 dl vody a vaříme je doměkka s 0,5 lžičkou soli přibližně 40 minut. Uvařené scedíme a necháme okapat. Dáme je do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek.

2

Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme je ke krupkám. Ještě doložíme 1 rozšlehané vejce, pepř, sůl podle chuti, 2-3 lžíce strouhanky a dobře promícháme. Těstíčko na řízky by melo být tužší. Utvoříme obdélníkové řízky, vysoké asi 2 cm. Obalíme je v trojobalu: polohrubá mouka + rozšlehané vajíčko s hořčicí + 4 lžíce strouhanky. Řízky usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme je teplé.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept