Bramborovo-krupkové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-krupkové řízky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41899 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
160 g | Brambory |
1 kávová lžička | Hořčice |
125 g | Krupky trhané |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
7 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
9 dl | Voda pitná |
2 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 336,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krupky trhané, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-krupkové řízky postup přípravy receptu:
1 | Dobře promyjeme malé trhané krupky. Dáme je do rendlíku, zalijeme 4 dl vody a vaříme je doměkka s 0,5 lžičkou soli přibližně 40 minut. Uvařené scedíme a necháme okapat. Dáme je do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek. |
2 | Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je ve slupce. Vaříme je přibližně 25 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme je ke krupkám. Ještě doložíme 1 rozšlehané vejce, pepř, sůl podle chuti, 2-3 lžíce strouhanky a dobře promícháme. Těstíčko na řízky by melo být tužší. Utvoříme obdélníkové řízky, vysoké asi 2 cm. Obalíme je v trojobalu: polohrubá mouka + rozšlehané vajíčko s hořčicí + 4 lžíce strouhanky. Řízky usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Podáváme je teplé. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninový salát.