Jahodový koláč z kompotu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový koláč z kompotu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41905 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
250 g | Kompot jahodový |
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Šlehačka ve spreji |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 126,6mg |
Draslík | 210,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot jahodový, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový koláč z kompotu postup přípravy receptu:
1 | Jahodový kompot rozmixujeme a nalijeme do mísy. Přisypeme mouku, cukr, kypřicí prášek, přidáme celá vejce a vymícháme těsto. |
2 | Plech vymažeme tukem, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. |
3 | Koláč vyndáme, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky, ozdobíme šlehačkou, a podáváme. |