Jednoduchý recept

Jablkové vdolky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Jablkové vdolky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 41908
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

15 g Citronová kůra
30 g Cukr moučkový
40 g Cukr skořicový
15 g Droždí
150 g Jablka
400 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 408kJ
17% Sacharidy 61 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 143 mg
19% Bílkoviny 10 g

Jablkové vdolky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.

2

V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.

3

Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.

Poznámka

Mléka může být i víc, těsto musí být řidší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde