Jablkové vdolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové vdolky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41908 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
30 g | Cukr moučkový |
40 g | Cukr skořicový |
15 g | Droždí |
150 g | Jablka |
400 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 47,6mg |
Draslík | 111,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové vdolky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran. |
3 | Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem. |
Poznámka
Mléka může být i víc, těsto musí být řidší.